onsdag 15 oktober 2008

Trillingnötsbrownie som smälter i munnen


OTROLIGT god kaka. Som en blandning mellan krispig brownie och kladdkaka som smälter i munnen! Recept från tasteline.com









Du behöver:
200 gram nötter, blandade (jag tog naturgodis på lösviktsblandning av nötter)
125 gram smör
200 gram mörk choklad
4 st ägg
2,5 dl farinsocker (tog och blandade råsocker och strösocker. Hade inte farin!)
1 dl rapsolja, mild smak (tog matolja)
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna.

2. Smält smöret, gärna i mikron. Finhacka chokladen och rör ner i det varma smöret tills chokladen smält.

3. Vispa ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och oljan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner mjölblandningen och nötterna.

4. Smörj en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter. Kakan ska vara lite lös när den tas ut. Låt svalna.

5. Förvara gärna kakan i frysen så att den blir lättare att skära. Ta i så fall ut den från frysen 30 minuter innan den ska serveras.

1 kommentar:

Mirre sa...

Men vad har jag sagt om att lägga ut recept!!! ...och med BILD DESSUTOM....