Julrulle med lingongrädde
Smet 3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner övriga ingredienser.
Häll smeten i en pappersklädd långpanna
Grädda på 250 grader i 5-7 minuter
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av pappret kakan gräddades på.
Är det svårt, pensla lite vatten på papret så lossnar det lättare
Fyllning
2 dl grädde
1 dl lingonsylt, gärna rårörd
Vispa grädden, blanda ner sylten, bred på kakan och rulla ihop.
Frys rulltårtan, skiva den otinad och förvara den i kylskåp innan servering
1 kommentar:
Mums den var verkligen jättegod! Speciellt lingongrädden!! :)
Skicka en kommentar