Måste dela med mig av det ABSOLUT godaste julgodisreceptet. Är väl 10 olika recept vi har provat här hemma vid det här laget och den här är absolut bäst :)
Chokladdoppad lakritskola med havssalt
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
nästan en hel påse turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad, eller hälften ljus och hälften mörk
Ev havssalt
Gör så här
Klä en form, ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock tills termometen visar 117º-120º eller tills smeten klarar kulprovet, rör om då och då. Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.
Skär kolan i önskad storlek. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på galler eller på ett bakplåtspapper. Strö ev på lite havssalt innan chokladen har stelnat.
1 kommentar:
Spara ett provsmak till storebror!
Skicka en kommentar