onsdag 20 april 2011

Vattkoppor

Ja.. Det var länge sen jag skrev och det finns ju egentligen hur mycket som helst att skriva om men just nu finns det bara 1,5 sak i mitt huvud. Mina vattkoppor och påsken. Och i med att jag inte vare sig påskpysslat eller kommer kunna gå på kyrkans påskkonferens så är det väl mest kopporna som är för ögonen även om påskens betydelse finns i tankarna...Men kopporna gör sig påminda i varje rörelse jag gör eller bara jag tittar på någon hudyta av min kropp. Så, för er som inte tror man kan eller borde få vattkoppor i vuxenålder, erkänn er överbevisade. Även om vattkoppor är vanligast och bäst att få i barnaåren så kan man få det som vuxen men då blir man som regel betydligt sämre än vad barn blir. Tada! That's me!

I början av helgen hittade jag utslag på min kropp, inte allt för ovanligt eftersom jag har torr hy men denna gång inte eksem utan två små blåsor. Trodde först det var finnar dessutom men tänkte inte mycket mer på de. I lördags kände jag mig lite vissen och slö och låg större delen av dagen men sådan dagar tar jag mig ibland och jag åkte och jobbade på natten. Kände mig lite knöven även då men det blir man ibland av att jobba natt. På söndagen vaknade jag drypande blöt i svett men åkte till kyrkan. Väl där höll jag på att svimma och passade på att visa utslagen för en sjuksyster som som sa att jag hade vattkoppor. Jaha tänkte jag och beslöt till slut att sjukanmäla mig inför natten - utifall. Söndagkväll/natt = frossa och måndag vaknar jag rödprickig över hela kroppen. Igår blev det ännu fler. Idag är större delen av kroppen täckt och enligt min mamma, som inte har vanan att överdriva, har jag nu tusentals blåsor. Så... Då undrar ni säkert några frågor:

Vart gör det ondast att få blåsor? Vissa menar hårbotten, där skulle jag gärna ha fler i dagsläget för jag är så öm i mina knäveck och under armarna. Far worst. Men inte så skönt när det svider när man .... heller! Ansiktet är värst för självförtroendet.
Vart gör det minst ont? I munnen! Önskar jag kunde ha alla där! Känns inte alls bortsett från "konsistensen" av blåsan. Svider inte, kliar inte. Perfect!
Största nackdelarna: Att inte kunna sitta eller ligga utan att det gör ont. Klådan, monsterlooken och att man kommer åt dom hela tiden så de spricker även om jag är duktig och inte kliar.
Några fördelar: Ja, man är ju tacksam att det går över även om de känns långt dit.. Och att man inser hur lyckligt lottad man varit för att vara så finnfri i sitt liv. Det får man igen nu tydligen... Jo, och så är man ju glad att det iaf inte är smittkoppor... Så här ser de ut. Aningens ännu värre faktiskt...

Smallpox, Day 1Smallpox, Day 2

Day 1

Day 2

Smallpox, Day 3Smallpox, Day 4

Day 3

Day 4

Smallpox, Day 5Smallpox, Day 6

Day 5

Day 6

Smallpox, Day 7Smallpox, Day 8

Day 7

Day 8

Smallpox, Day 9Smallpox, Day 13

Day 9

Day 13

2 kommentarer:

Fru Holmsten sa...

Hej!

Jag känner inte dig, men jag känner dina föräldrar och många i din släkt. En av dina mostrar Hillevi är gift med en kusin till mig. Nog om det. Jag tycker oerhört synd om dig som fått vattkoppor i vuxen ålder. Det är bedrövligt utan dess like. Jag har själv haft det i sena tonår och blev jättesjuk verkligen. Hela jag var bara vattkoppor! Men det ger sig till slut.Jag ber för dig för ett snbbt tillfrisknande.

Jonas sa...

Tror aldrig jag sett något så äckligt. Kommer inte kunna äta på en månad nu!