fredag 7 augusti 2009

Utlovat Ugandainlägge

Ja.. Mindre än en månad kvar nu då.. Var härom dagen och vaccinerade oss. Denna gång mot tyfoid och Havrex mot hepatit A och B. Henrik fick även gula febern vilket gav honom omedelbar feber. 1 minut efter så var han blöt över hela kroppen, svimfärdig och som han själv sa - kändes som han skulle skita på sig och kräkas samtidigt.. Henrik har någon spruta kvar att ta i Gävle. Vi åker dit imorgon för att köpa ny gitarr och fira vår första bröllopsdag. Jag har fått gå in extra både idag och på söndag (som eg är bröllopsdagen) men imorrn tackade jag nej. Henrik åker ju 2 veckor till Härnösand på söndag och vill ju hinna träffas lite!

Hur som helst, vi åker 6 sept till Soroti där vi ska vara i ca 10 månader men vi kommer nog inte vara så mycket där.. Henrik åker som Sidapraktikant och jag har understöd från snälla människor ;) Vi kommer jobba med ungdomar i och genom kyrkan med seminarier, musik, drama, et.c. och kommer kanske även att vara med i uppbyggnaden av ett hem för traumatiserade ungdomar i norra Uganda, Kitgum där vi hoppas på att få loss pengar för olika yrkesutbildningar som svetsning, syskola, och andra praktiska utbildning.. Kort kort men ska jobba typ nu! Hej hej!

2 kommentarer:

Lachen sa...

Är det TG som står bakom arbetet? Är det fler svenskar där?
Hoppas ni har möjlighet att skriva och berätta på bloggen när ni är där ute också.

Mijja sa...

Vi åker med TG och vi är enda svenskar i Uganda, iaf för TG. Det finns ju ingen missionsstation och så där utan vi bor i ett vanligt bostadshus.