måndag 19 april 2010

Välbehövlig semester

Ja, det är sju och en halv månad sedan vi kom till Uganda och sedan dess har vi rest vansinnigt mycket. Kongo, Rwanda, Burundi, Kenya, Tanzania, Israel och Uganda. Dock, ironiskt nog, så har vi sett väldigt lite av det turistiga Uganda. Vi är konstant i småbyar och äter inhemsk mat. Bor på lite halvdaskiga ställen och predikar dagarna i ända. Även de "lediga" dagarna går åt tvätt (vi har ingen hemhjälp) och förberedelser för nya studier. Med andra ord så känner man sig aldrig ledig.

Men nu fick vi äntligen en ändring i det annars ganska hektiska schemat som gjorde det möjligt för oss att åka till västra delarna av landet där de flesta turistattraktionerna finns. I Soroti, där vi bor och jag vantrivs, finns absolut inte ett spår av turistintresse eller vacker natur så jag längtar enormt mycket efter vackra vyer. Då det myckna resandet totalt satt ekonomin i konkurs (nästan iaf) så har vi inte råd att åka till någon national park men vi har hittat ett område, när Ugandas högsta berg i Rwensori, där det finns kratersjöar. Vi har även hittat ett billigt boende med lakeside bungalow där vi nu tänkte insupa både frihet och vacker natur. Ett välbehövligt brejk även om vi nyss var i Kenya. (Vissa menar ju att vi inte gör annat än reser men vi jobbar faktiskt ganska mycket också!)

Ps. Dessa sjöar är dessutom bilharziafria så jag ska få bada! Har med en bra bok och tänker ha lite klassisk "svensk sommar" i Uganda i en solstol vid en sjö, ta ett dopp och fortsätta läsa en bra bok. Det känner jag mig värd ;)


Är någon intresserad kan ni läsa lite här:
http://www.travelblog.org/Africa/Uganda/Western-Region/Lake-Nkuruba/blog-403242.html

Inga kommentarer: