fredag 19 mars 2010

Avsaknad av biologisk klocka?
Ja... Det är bara att inse. Av alla de jag känner som gifte sig samma år som oss eller förra året, 2009, så väntar alla barn. Det handlar om närmare 10 par. Vissa är äldre än mig och andra är yngre. Men alla har de en sak gemensamt - de väntar barn eller har redan fått barn. De som är äldre än mig har jag full förståelse för men de som knappt är 20 och har fått sitt första eller andra barn är jag lite mer fundersam till..

Jag är egentligen inte emot barn utan faktiskt glad för alla deras skull. Är faktiskt inte alls emot barn... Jag är för barn även om jag gärna skulle se färre barn här i Afrika. I Uganda är 50% av befolkningen under 15 år. Många familjer har fortfarande upp till 10 barn. Och barn är dyrt! Här i Afrika ska man betala utbildning helst åt alla barn men till skillnad från Sverige är det inte gratis att studera utan kostar mycket pengar i förhållande till de låga lönerna. Ska jag vara ärlig får jag inte det att gå ihop. Preventivmedelsklinikerna skriker med sin tomhet för folk har inte "råd" att gå dit men det verkar inte genomtänkt eftersom de framtida barnens utbildning blir betydligt dyrare. Så just nu är jag, och även Henrik, väldigt less på barn. De kryllar över allt och helst på våran bil. Och tro det eller ej men afrikanska barn (trots att de kan sitta stilla en hel gudstjänst) kan vara otroligt ohövliga och ouppfostrade. Inte minst i det slumkvarteret där vi bor - har inte bara följer barnen efter oss utan har även kastat sten på vårat hus. Däremellan tigger de vid grinden för att få apelsiner från trädet på vår tomt.. Aja.. Förra veckan så hittade vi bilen stiligt dekorerad. Det gör vi iofs ganska ofta men till skillnad från det vanliga, dvs att barnen ritat med fingrarna, så hade någon fyndig unge tagit en sten och lekt på bilen. Så inristat i lacken har vi numera 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20. Tack för det!

Så tillbaka till min biologiska klocka. Folk ber ideligen för att vi ska få barn här. De tar för givet att det är något "fel på systemet" eftersom vi varit gifta i HELA 1,5 år och inga barn är på väg... Och ju mer de ber desto mer anti barn blir jag. Iaf egna. Jag har ingenting emot att vara barnvakt sisådär 30 minuter. Jag kan till och med bli malligt stolt över att jag fick Isak Ståhl att somna i mina armar i somras. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa lille Alex och även Cederbebisen i sommar! Och är innerligt glad för er skull. Vilken dag som helst ska jag bli "faster" och längtar efter att få höra vad det blir för nåt. Är riktigt otålig faktiskt.

Men att skaffa egna barn???! Vilket skrämmande ansvar. Jag som knappt kan ta hand om mig själv, känns det som ibland iaf. Nja just nu går nog den biologiska klockan snarare baklänges. Så tyvärr mamma och svärmor ni får nog vänta ett bra tag för Afrikaperioden har fått oss ganska barnanti båda två :) Kanske är det så att jag helt saknar biologisk klocka för jag har aldrig längtat efter barn och mest blivit obekväm när tonåringar berättar om hur de längtar efter att hålla "sitt eget barn". Men å andra sidan är jag ju inte så gammal än så det kanske kommer mer åren :) Många av mina födande vänner är ju faktiskt några år äldre, visare, klokare och mognare än mig :)

Kolla ett av Henriks gamla inlägg

1 kommentar:

Anna sa...

Men gumman, du är ju UNG - så bråttom är det ju inte! :-)
Gillar att läsa din blogg o följa dig o Henrik. Ber att ni ska bli supervälsignade den tid som är kvar!
Kram