fredag 13 mars 2009

Möhippefobi..

Då var det väl dags för ett nytt inlägg då.. Måste börja skriva av mig.. :) Vi är bjudna på bröllop i sommar och de ringde nyss om möhippa. Bara ordet får mig irriterad. Jag tycker det är en dålig tradition och förudmjukande pinsamt att den lever kvar. Att man ska tvinga någon att göra pinsamma saker bara för att dom ska gifta sig så att de ska fira sista dagen med "gänget" med att skämma ut sig istället för att göra samma trevliga saker som annars gör med gänget... Idioti. Sedan att helt utan hänsyn till personens intressen, planering m.m. komma och kidnappa för att då ägna en dag åt att sätta dit en person är mig helt obegripligt. Ser inget roligt i det alls fakitskt. Och även om det inte är direkt "pinsamma" saker så är jag emot det ändå bara för att det "måste" göras eftersom det hör till bröllop.. Vissa vill andra vill inte den här tjejen får säkert en underbar möhippa hon gillar nog sånt men usch oavsett får jag kalla kårar så jag infinner mig icke :)

Aja.. Tillbaka till verkligheten där Jehovas vittnen nyss knackade på. Det blir jag också lite irriterad över och samtidigt lider jag med dem som tvingas gå och knacka dörr.. Hmm.. Ja.. Det kan inte vara roligt för stackarna.

Igår var jag på årsmöte för sjukhuskyrkan och hur jag hamnade där är ju en annan femma.. Bra jobb gör de men årsmöten är aldrig roligt :) Sedan var jag till morfar med mamma innan vi åkte hem igen.
Var kl. 0700 på badhuset också och skumpade runt med damerna och herrarna i 65+ kategorin. Inte värsta tempot men men. Simmade även 1200 meter och så hade några gympalärare gjort en hinderbana som jag provade. Gick dock INTE bra. Fastnade i en tunnel, fick kallsup så jag tappade andan m.m.

Nu ska jag ner på stan och hämta ut mitt pass.. Oups.. Drömmen om utlandssemester om 2 veckor kanske blir möjlighet. Vi får väl se. Henrik har tagit semester, mina tentor ska då vara klara och ligger sista-minuten-priserna lågt så kanske man ligger 15 m under havsnivå och dyker om en 15 dar :) Det vore ju inte HELT fel :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jasså du ;) vad jag minns ledde du min möhippa med glädje! :P

/Carro

Mirre sa...

Åh! hoppas ni kommer i väg:) kram

Mijja sa...

Nja.. Jag försökte avstyra alla tokigheter på din möhippa :) Det bästa inslaget var när vi slängde dig i skön men du var ju så torr att du behövde blötläggas. Sen är möhippor oftast roligare för "vännerna" än för den som hippas och det tycker jag känns fel :) Du var ju inte direkt så glad när vi hämtade dig...

rebecka. sa...

mera mera mera mera inlägg!