fredag 3 oktober 2008

Lättlagat & SUPERGOTT! Rekommenderas!

Provade ett nytt recept igår.. Jättegott ;)

Chokladfondant
4 st

ca 3 minuter +10-15 i ugn

En kladdig chokladbakelse som ska vara krämig i mitten. Servera den ljummen med vaniljglass och lite söta bär... Mörk choklad ska ju vara nyttigt sägs det ;)

75 gram smör
100 gram mörk choklad, 70%
2 st ägg
4 msk strösocker

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aluminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
4. Låt bakelserna svalna något före servering. Hallon är grymt gott till. En liten hallonsås kanske? ;) Chokladen är ganska mastig i sig så det är gott med nåt sött..

3 kommentarer:

Elinor sa...

Aj aj aj...nu fick jag längtan efter choklad!!!!! Ser superduper gott ut ju...hjÄlp! ;p

Mirre sa...

Ja, varför gör du så här...lägger ut massa goda recept så man blir sugen...skärpning:)!!!!

Mijja sa...

Det är ju helg snart och de ska firas :) Maten är en av de goda sakerna här i livet så kom igen nu.. Köp större byxor och haka på gödningståget ;) Förresten är den ganska GI vänlig.. ;) Inget mjöl, bara lite socker och MASSA fett ;)