fredag 21 november 2008

Allmänt liv..

Ja.. Det var ett tag sen jag skrev nu. Två dagar ;)
Är inte lika roligt att skriva när ingen kommenterar :P Skäms på er ;) Ja.. Jag ska ju sluta jobba! Jag har antingen 22 eller 24 arbetsdagar på mig beroende på om jag går självmant (vilket jag nog gör) eller om jag blir uppsagd... Igår fick 20 st skriva under uppsägningsavtal och på måndag är det 20 till som får göra det. Totalt blir typ under 30 kvar... Härliga tider... Men personligen så känns det som jag släpps lös från ett fängelse!

En tråkig nyhet är att mina utslag är tillbaka. Ingen av er vet om att de funnits men de är kanske nån allergi eller nåt som kommer några dagar med månaders mellanrum. Kanske hade senast i maj, så kliar det som en tok i några dagar- en vecka och går bort igen.. Men så fruktansvärt vad de kliar. Var så rädd att få på bröllopet.. Är helt knottrig på hela ryggen och magen men slipper iaf benen den här gången :)

Igår var herr och fru Låda hemma hos oss och tvingade Elinor äta grönsaker (gjort tex-mex soppa).. Otroligt god enligt mig och ska kolla om receptet redan ligger här annars kommer det :) Lättgjord och snabb! Vi kollade på en film och hade allmänt mysigt..

Så.. Plötsligt händer det! Det gjorde det igår! Vi hittade Henriks yatsy! Har spelat på min sunkiga variant ett tag eftersom jag är HELT yatzy galen men så hittade vi Henriks. Hmm.. Mysko variant som heter Crasy Yatsy där alla vanliga grejer är med men sen några tillägg "nästan yatsy" = fyrtal, nästan kåk, nästan två par... :) Och så Crazy när man ska slå med förbundna ögon och dubblerar den summan:) Det finns också chans, en andra chans och en sista chans :) För att få bonus upptill ska man ha exakt 60 poäng. För varje poäng mer eller mindre än 60 får man avdrag med 10 poäng (bonus är 100). Henrik tyckte detta öppnade en helt ny värld till Yatzy för han tycker det är så "förutbestämt" vem som vinner om någon får t.ex. bonus eller yatzy. Så det blir nog att klämma in lite yatzy i denna fullspäckade helg. Hittat en underbar spelsajt, spela.se där jag spelar mycket yatzy men kan även rekommendera Mahjong - SÅÅ roligt! Speciellt detta http://www.spela.se/spel_/Mahjong_Shanghai.html

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Mijja,

Jag spelade den där varianten av yatzy när jag var liten! Crazy Yatzy.

Har du kvar spelreglerna till det spelet? Jag hittade spelprotokollet på nätet, men saknar spelreglerna.

https://cf.geekdo-images.com/images/pic1750093.jpg

/Jimi